English Greek
24
Τετ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Χρυσοί Και Απαράβατοι Κανόνες

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Αγοράζοντας ή παραγγέλνοντας μία μπύρα, το πρώτο πράγμα που προσέχουμε είναι η εμφάνιση της συσκευασίας και πιο συγκεκριμένα:

Ετικέτα: πρέπει να είναι καθαρή και ευανάγνωστη.

Μπουκάλι ή εάν προτιμάτε κουτάκι: θα πρέπει να είναι καθαρό χωρίς γδαρσίματα, χτυπήματα ή τσαλακώματα.

Πώμα: για μεταλλικά καπάκια να μην έχουν υποστεί οξείδωση, για πλαστικά να είναι καλά σφιγμένα, δοκιμάστε να επιχειρήσετε να το περιστρέψετε απαλά και για φελλό να είναι καθαρός, συμπαγής χωρίς αλλοιώσεις. Τα τρία αυτά στάδια σημαίνουν ότι το προϊόν δεν έχει "ταλαιπωρηθεί", με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεύτερο βήμα ελέγχου είναι η ημερομηνία λήξης. Προτιμάμε μπύρες που η ημερομηνία λήξης τους δεν είναι κοντά στην ημερομηνία αγοράς τους.

Συνθήκες Αποθήκευσης
Η αποθήκευση και συνάμα η διατήρηση της μπύρας θα πρέπει να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, που έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση της γεύσης, του αρώματος και του χρώματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τι πρέπει να προσέξουμε; Ο χώρος αποθήκευσης θα πρέπει να είναι καθαρός, σκοτεινός, να μην υπάρχει το παραμικρό ίχνος υγρασίας και να επιδιώκουμε να έχει σταθερή θερμοκρασία.

Αναλυτικά:
Καθαρός: να μην υπάρχει σκόνη, οποιουδήποτε είδους βρωμιές, άλλα αποθηκευμένα τρόφιμα (θα αναφερθούμε παρακάτω) και φυσικά διαρροές από τυχόν σπασμένα μπουκάλια ή τσαλακωμένα κουτάκια. Η αποθήκευση τους γίνεται σε κάθετη και όχι σε οριζόντια στάση.

Σκοτεινός: η έκθεση της μπύρας σε τεχνητό ή ηλιακό φως είναι υπεύθυνη για τη φωτοχημική αντίδραση ορισμένων συστατικών της, με αποτέλεσμα να θολώνει και να αλλοιώνεται η οσμή και η γεύση της.

Υγρασία: κύρια αιτία διάβρωσης των μεταλλικών πωμάτων, με αποτέλεσμα την εισαγωγή οξυγόνου και φυσικά την αλλοίωση της. Υγρασία και οξυγόνο είναι οι κύριες αιτίες δημιουργίας και ανάπτυξης μυκητών, τη γνωστή μας μούχλα. Περισσότερο ασφαλής είναι αυτές που χρησιμοποιούν φελλό ως πώμα, αλλά και σ' αυτή την περίπτωση εάν υπάρχει διάβρωση ή τριμματισμένος φελλός συμβαίνει το ίδιο.

Θερμοκρασία: η αποθήκευση πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ των 2°C και 20°C. Οι πολύ χαμηλές αλλά και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, πέρα δηλαδή των βαθμών που προαναφέραμε είναι υπεύθυνες για το θόλωμα την οξείδωση και την αστάθεια (σπάσιμο) του αφρού αντίστοιχα. Αποφεύγουμε τις θερμοκρασιακές μεταβολές, διότι προκαλούν πρόωρη "γήρανση". Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ως παράδειγμα ότι, αποθήκευση σε θερμοκρασίες άνω των 35°C για μία εβδομάδα, ισοδυναμούν με αποθήκευση δύο μηνών στους 20°C που είναι και το ανώτερο προτεινόμενο σημείο αποθήκευσης-συντήρησης. Γι' αυτό το λόγω λοιπόν αποφεύγεται το επαναλαμβανόμενο "βάλε-βγάλε" στο ψυγείο, αφενός γιατί επηρεάζεται το περιεχόμενο με τη μεταβολή της θερμοκρασίας και αφετέρου γιατί δημιουργούνται δυσάρεστες οσμές, καθώς και τη τοποθέτηση τους σε καταψύκτες.

Να μη ξεχάσουμε να προσθέσουμε βέβαια ότι αποφεύγουμε το κούνημα, τη μετακίνηση και τη συχνή μεταφορά τους.

Κανόνας αλλά και βασική προϋπόθεση είναι να τηρούνται όλα τα παραπάνω, αρχικά από τους άμεσα υπεύθυνους και μιλάμε φυσικά από την παραγωγή μέχρι τον τελικό παραλήπτη που δεν είναι άλλος από εμάς τους καταναλωτές.

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πρώτο Ηλεκτρικό Skoda... Αγαπούσε Πολύ Τη Μπύρα!
gazzetta.gr

Πίσω στο 1938, η Skoda έφτιαξε ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό ώστε η μεταφορά μπύρας να γίνεται κανονικά, παρά την πετρελαϊκή κρίση που είχε ξεσπάσει.

Αλκοόλ: Πάνω Από Ένα Ποτό Την Ημέρα Βλάπτει Σοβαρά Τη Γυναικεία Καρδιά
Θεοδώρα Ν. Τσώλη

Μεγάλη μελέτη δείχνει ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ - ακόμη και αν γίνεται περιστασιακά - αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, κυρίως στις γυναίκες, ακόμη και στις νεαρές.

Ένας Γιατρός Αποκάλυψε Γιατί Η Μπύρα Είναι Πιο Επιβλαβής Από Όσο Νομίζουμε
kipos.firenews.video

Η μπύρα θεωρείται ποτό χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ.

Το #1 Φρούτο Για Την Υγεία Του Ήπατος, Σύμφωνα Με Διατροφολόγο
Μιχάλης Θερμόπουλος

Το ήπαρ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο όργανο του σώματος (μετά το δέρμα). Η κύρια λειτουργία του είναι να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.

Μπύρα Και Κρασί Προστατεύουν Από Την Άνοια - Δείτε Γιατί Και Σε Ποια Ποσότητα
onmed.gr

Δύο κουτάκια μπύρας ή δύο ποτήρια κρασιού την ημέρα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη.

Οι Μπύρες Με Ή Χωρίς Αλκοόλ Ενισχύουν Το Μικροβίωμα Του Εντέρου
Άννα Παπαδομαρκάκη

Την ποικιλομορφία των βακτηρίων που περιέχει το μικροβίωμα του εντέρου ενισχύουν οι μπύρες είτε περιέχουν αλκοόλ, είτε όχι. Συμβάλλουν έτσι στην πρόληψη σημαντικών ασθενειών

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το