Το Τέρας του Λοχ Νες σύμφωνα με το μύθο ζει στη λίμνη Νες της βόρειας Σκωτίας.
Η πρώτη του καταγραφή έγινε το 1871 ωστόσο ένα νέο βιβλίο υποστηρίζει ότι πρόκειται για «δημιούργημα» ενός Βρετανού συμβούλου επικοινωνίας που σκέφτηκε την ιδέα σε μία παμπ στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Gareth Williams, η ιδέα δημιουργήθηκε, για να ενθαρρύνει τους τουρίστες να επισκεφτούν τη Σκωτία, τα δύσκολα χρόνια μετά τη μεγάλη ύφεση. Οι ξενοδόχοι της Σκωτίας, προσέλαβαν εταιρεία για να βελτιώσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής και έτσι ξεκίνησε η ιστορία του τέρατος.
Αυτός που "κατασκεύασε" το "τέρας" ονομαζόταν DG Gerahty συμπληρώνει ο καθηγητής τονίζοντας ότι το διαφημιστικό τρικ δημιούργησε τουριστικό εισόδημα 30 εκατ. Λιρών και μάλλον ξεκίνησε από απόσπασμα λογοτεχνικού βιβλίου.
Μετά από κατανάλωση πολλών ποτηριών μπύρας, σε μια παμπ κοντά στην πλατεία Trafalgar, γεννήθηκε το τέρας με στόχο να προσελκύσει τουρίστες και είχε τεράστια επιτυχία.
Οι πρώτες σύγχρονες αναφορές για το τέρας ανήκουν σε μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1932, σύμφωνα με την οποία ένα ζευγάρι είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα άγνωστο είδος, όπως μαρτυρούσαν τα ίχνη του στην επιφάνεια της θάλασσας. Αργότερα αποδείχθηκε πως η περιγραφή του ήταν κάπως υπερβολική. Έκτοτε ακολούθησαν περισσότερες μαρτυρίες και διαφορετικές αναφορές σε ένα «τέρας» μήκους από 6 έως 124 πόδια.
Τον Απρίλιο του 1934 εμφανίστηκε μια φωτογραφία της Νέσι, γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρούργου», δημιούργημα του γυναικολόγου Ρόμπερτ Γουίλσον. Αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο. Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1995 από μια ομάδα ερευνητών. Υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003, με χρήση σόναρ, απέτυχαν να εντοπίσουν το θρυλούμενο ερπετό.
πηγή: huffingtonpost.gr