English Greek
02
Πεμ, Μάι
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Παυσίπονη Δράση Της Μπύρας

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η δημοφιλής μπύρα παρασκευάζεται από νερό, κριθάρι, λυκίσκο και μαγιά.

Περιέχει σημαντικές ποσότητες θρεπτικών στοιχείων, μεταξύ των οποίων διαλυτές φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η Β12 και το φολικό οξύ.

Πολλές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μπύρα κάνει καλό στην συνολική υγεία και προστατεύει από πολλές ασθένειες.

Ανασκόπηση 18 μελετών από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γκρίνουιτς, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μπύρα είναι πιο δραστικό παυσίπονο από την παρακεταμόλη, τη βάση των πιο διαδεδομένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Όπως εξηγούν, η κατανάλωση μπύρας αυξάνει την περιεκτικότητα του αίματος σε αλκοόλ κατά 0,08% και προσφέρει «μέτρια έως και μεγάλη μείωση της έντασης του πόνου».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης Τρέβορ Τόμσον, τα ευρήματα δείχνουν ότι το αλκοόλ είναι ένα αποτελεσματικό αναλγητικό που παρέχει κλινικά σημαντική μείωση των επιπέδων του πόνου, πράγμα που θα μπορούσε να εξηγήσει την κατάχρηση αλκοόλ σε άτομα με χρόνιους και επίμονους πόνους, παρά τις πιθανές μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία τους.

Δεν είναι σαφές, ωστόσο, εάν το αλκοόλ μειώνει το αίσθημα του πόνου επειδή επηρεάζει τους συγκεκριμένους υποδοχείς του εγκεφάλου ή επειδή ελαττώνει το άγχος, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο πόνος δεν είναι τόσο έντονος.

πηγή: onmed.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πασίγνωστο Ποτό Αποτρέπει Την Συσσώρευση Λίπους Και Θωρακίζει Το Συκώτι
europost.gr

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Oregon υποδεικνύει ότι ένα ζεύγος ενώσεων που προέρχονται από τον λυκίσκο, ο οποίος χρησιμοποιείται στην παρασκευή μπίρας από αρχαιοτάτων χρόνων, μπορεί να αποτρέψει την επικίνδυνη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ γνωστή ως ηπατική στεάτωση.

Αφήστε Τα Προβιοτικά, Πιάστε Μια Μπύρα!
cibum.gr

Έρευνα αποδεικνύει πως ακόμα και μια μπύρα έχει περισσότερα οφέλη στο μικροβίωμα του εντέρου από τα μοντέρνα προβιοτικά.

Η Άγνωστη Θετική Επίδραση Της Μπύρας Στην Ανδρική Γονιμότητα
onmed.gr

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Γενικό Νοσοκομείο "Massachusetts" στη Βοστώνη, δείχνει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρα την ημέρα μπορεί να διπλασιάσει τη γονιμότητα των ανδρών, αντίθετα με τον καφέ που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες της σύλληψης σε ένα ζευγάρι.

Είναι Σωστό Να Πίνεις Αλκοόλ Για Να Ζεσταθείς;
runnfun.gr

Θα πιεις ένα ποτηράκι για να ζεσταθείς; Αυτή την ερώτηση την έχετε ακούσει πολλές φορές και ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία έχετε κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι σας. Κάνατε το σωστό;

Αλκοόλ: Η Ποσότητα Και Το Μοτίβο Κατανάλωσης Που Οδηγούν Σε Προβληματική Συμπεριφορά
onmed.gr

Αν σας αρέσει το αλκοόλ, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι πιο ασφαλές να πίνετε συχνά και σε μικρές ποσότητες και όχι υπερβολικά μία φορά την εβδομάδα.

Το #1 Φρούτο Για Την Υγεία Του Ήπατος, Σύμφωνα Με Διατροφολόγο
Μιχάλης Θερμόπουλος

Το ήπαρ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο όργανο του σώματος (μετά το δέρμα). Η κύρια λειτουργία του είναι να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το